Sigrid van Essel

Laatste kans: OPEN OP ZATERDAG 24 EN ZONDAG 25 februari VAN 11-17 UUR BORNEO ARCHITECTUUR CENTRUM: DE RANDEN VAN HET BINNEN IJ

Korte film over ‘IJ-oevers in beeld’ van Edwin Trommelen en Paul Enkelaar: https://youtu.be/l01GlEVKz-w Zie recensie van mijn deze expositie in NRC: https://www.nrc.nl/nieuws/2017/12/15/stalen-skeletten-aan-het-ij-a1584956 KIJK VOOR SPECIALE OPENINGSTIJDEN TIJDENS DE KERSTVAKANTIE OP: www.bac-amsterdam.nl/ Van 23 november 2017 tot en met eind februari 2018 exposeert het Borneo Architectuur Centrum werk van kunstenares Sigrid van Essel (Davos, 1967). Zij schilderde jarenlang de oevers langs het IJ en heeft inmiddels een indrukwekkend oeuvre weten op te bouwen. De expositie toont een overzicht van het werk dat Sigrid de afgelopen tien jaar heeft gemaakt. Er hangen panoramische schilderijen uit de collectie van de Gemeente Amsterdam, die de schilderes een vijf jaar durende opdracht gaf om de stadsveranderingen in Amsterdam Noord te documenteren. Om het beeld compleet te maken, hebben ook particulieren en bedrijven werk van Sigrid van Essel afgestaan.

De tentoonstelling is te bezichtigen tijdens de openingstijden van het Borneo Architectuur Centrum, maandag t/m vrijdag van 10.00 – 16.00 uur. Bezoekadres: R.J.H. Fortuynplein 4, Amsterdam (Borneo-eiland).

Datum

Locatie